Consultanta si asistenta pentru īnceperea unei activitati independente sau pentru initierea unei afaceri

Consultanta si asistenta pentru īnceperea unei activitati independente sau pentru initierea unei afaceri se acorda, la cerere, persoanelor in cautarea unui loc de munca, sub forma de :
-        servicii juridice, de marketing, financiare, metode si tehnici eficiente de management si alte servicii de consultanta.

Serviciile pot fi realizate de agentiile pentru ocuparea fortei de munca sau, dupa caz, de firme private, organizatii profesionale, fundatii si asociatii specializate in aceste domenii, cu care agentiile īncheie contracte in conditiile legii.

Serviciile se acorda gratuit o singura data, pentru fiecare perioada īn care se afla īn cautarea unui loc de munca urmatoarelor categorii de persoane :

-        au devenit someri in sensul prevederilor art. 5 pct. IV lit c) din Legea 76/2002 cu modificarile si completarile ulterioare;
-        nu au putut ocupa loc de munca dupa absolvirea unei institutii de īnvatamānt;
-        ocupa un loc de munca si, din diferite motive, doresc schimbarea acestuia;
-        au obtinut statutul de refugiat sau alta forma de protectie internationala, conform legii;
-        sunt cetateni straini sau apatrizi care au fost īncadrati īn munca sau au realizat venituri īn Romānia sau care au drept de munca pe teritoriul Romāniei, conform legii;
-        nu au putut ocupa loc de munca dupa repatriere sau dupa eliberarea din detentie.
-        au calitatea de asigurat īn sistemul asigurarilor pentru somaj, o singura data, pentru fiecare perioada īn care au calitatea de asigurat;
-        studentilor care solicita acordarea de credite cu dobānda avantajoasa din bugetul asigurarilor pentru somaj, īn conditiile Legii 76/2002 cu modificarile si completarile ulterioare.